Studieteknikkurs Høgskolen i Molde Høsten 2021

Høsten 2021 tilbyr Høgskolen i Molde studentene 4 kurs i effektiv studieteknikk. Kursene streames på onsdager 12.15-14.00. så det går an å delta direkte på egen PC, men vi streamer også direkte til klasserom på campus i Molde og Kristiansund og oppfordrer studenter til å samles og delta på kurset der.


Meld deg på ved å trykke på linken "Meld deg på" nedenfor. Deltakelse er gratis. Informasjon om romnummer/ev. link til direkte-deltakelse på egen PC sendes ut per e-post dagen i forveien og legges da også ut på denne siden.

Hvordan lære effektivt

(Avholdt)

Hvordan ta bedre notater

(Avholdt)

Hvordan lese effektivt

Ons 29. sep kl 12.15-14.00

Hvordan lykkes med eksamen

Ons 3. nov kl 12.15-14.00

Mer Om kursene

Kursene holdes av Olav Schewe, forfatter av bøkene "Superstudent" og "Superhjernen". Han beskriver seg selv som en gjennomsnittsstudent som har oppnådd toppkarakterer ved hjelp av studieteknikk. Olav er utdannet fra University of Oxford i Storbritannia, NHH i Bergen og UC Berkeley i USA.


Hvordan ta bedre Notater

I dette kurset tar vi et dypdykk i notatteknikk og går gjennom alt du trenger å vite for å ta skikkelig gode notater.

Du vil blant annet lære:

·       De beste teknikkene for å ta notater

·       Når du bør ta notater og når du IKKE bør ta ntoater

·       Hvorvidt du bør notere på PC eller for hand

Den beste måten å øve med notatene før en eksamen og mye mer.


Hvordan lese effektivt

Å lese er nesten ensbetydende med det å studere. Men spesielt i høyere utdanning er ofte pensum uoverkommelig stort og tiden knapp. Da er det helt essensielt at man har gode teknikker når man leser.

I dette kurset går vi gjennom alt du trenger å vite om effektiv lesing. Vi ser på hva som skjer i hjernen når du leser og hvilke lesestrategier du bør bruke og hvilke du bør holde deg unna. 

Hva andre har sagt om dette kurset:

-           Veldig gode råd!

-           Veldig bra, enket å forstå og gøy å bli involvert i oppgaver og se reasultater!

-           Veldig bra med de oppgavene vi skulle løse - fikk vite om min lesehastigheten og hva er viktig å huska når man leser


Hvordan lykkes med eksamen

Suksess på eksamen handler ikke bare om å ha nok tid til å forberede seg, men om hvordan du bruker tiden din både før og på eksamen. I dette kurset vil du lære hva du bør gjøre for å få frem det beste i deg selv slik at du kommer deg gjennom eksamensperioden med bedre resultater og mindre frustrasjon og stress.

Du vil blant annet lære:

·       Hvordan planlegge eksamensperioden

·       Gode teknikker for å lære effektivt i eksamensperioden

·       Eksamensstrategien TASK

·       Hvordan lykkes med vanskelige oppgaver

og mye mer.

Kurset er beregnet for studenter som skal ha skriftlig skoleeksamen eller hjemmeeksamen. Dette er et svært populært kurs blant studenter som i snitt gir det karakter 4.9 av 5.