Personvernerklæring

Vi bruker personopplysninger om deg for å kunne gi deg en bedre brukeropplevelse og til å forbedre innholdet i Superlæring.

Hvilke personopplysninger vi behandler og hvorfor

Navn, e-postadresse, og skole/ studieprogram/ klasse

Dette får vi fra deg i registreringsprosessen eller i noen tilfeller fra skolen du er tilknyttet. Navn og e-postadresse gjør det mulig å registrere en personlig brukerkonto på Superlæring.no, slik at vi kan vise deg riktig innhold og til enhver tid gi deg oversikt over hvilke kurs og leksjoner du har fullført. Vi trenger også din e-post til å kunne sende deg viktig informasjon om ditt brukerforhold, og for å kunne svare på henvendelser fra deg. Dersom du har samtykket til det, bruker vi også din e-postadresse til å sende deg påminnelser, studieteknikkråd og annet nyttig innhold for å få mest mulig ut av superlæring.

Din bruk av Superlæring.no

Vi samler inn statistikk om din bruk av Superlæring, slik som hvor mange ganger du har logget deg inn og hvilke kurs, leksjoner, quizer og videoer du har fullført eller sett. Vi samler også inn data om hvilke sider og leksjoner du besøker, hvor lang tid du bruker på hver side, hvilken nettleser du bruker og hva slags enhet du bruker for å få tilgang til Superlæring. Dette samler vi inn automatisk når du er inne på www.superlæring.no, blant annet ved hjelp av informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her og hvordan du kan slå de av. Vi samler inn dette for å forstå hvordan Superlæring brukes, slik at vi kan forbedre innholdet og vidererapportere bruk til utdanningsinstitusjonene som benytter seg av Superlæring.

Svar på quizer, oppgaver og tilbakemeldingsskjema

Når du svarer på en quiz, en oppgave eller fyller inn et skjema, så tar vi vare på svarene dine. Svar på tilbakemeldingsskjemaer vil alltid forbli anonymt, med mindre annet fremgår av skjemaet. Vi tar vare på dette slik at du kan se hvilke oppgaver og quizer du har svart på. Vi tar også vare på svarene for analyseformål. Dersom vi for eksempel ser at mange svarer feil på en quiz, kan vi bruke denne informasjonen til å gjøre quizen enklere.


Behandlingsansvarlig

Det er Educas AS (org.nr. 916823312) som er ansvarlig for behandlingen av persondataene knyttet til Superlæring. Spørsmål til Educas AS ang. personvern og behandling av opplysninger kan rettes til personvern@educas.no.

Opplysningene dine er trygge hos oss

Dine personopplysninger er trygge hos oss og vi jobber hele tiden med å ivareta og beskytte opplesingene dine. Vi deler statistikk og personopplysninger med utdanningsinstitusjonen som du er tilknyttet og som har gitt deg tilgang til Superlæring. Dette gjør vi for at utdanningsinstitusjonen skal kunne forstå hvordan og i hvilken grad Superlæring blir brukt. Utover dette utleverer vi ikke navn, e-postadresse eller andre personopplysninger til utenforstående parter, med mindre slik utlevering er lovpålagt, eller nødvendig for å oppfylle en avtale med deg, eller for å fremholde et krav mot deg.

Har du spesielle behov, for eksempel at antall person som får se dine personopplysninger begrenses, ta kontakt med personvern@educas.no.

Samtykke og utvidet adgang til å sende deg informasjon

For at du skal få mest mulig ut av Superlæring, ønsker vi å sende deg e-poster fra tid til annen. Det kan være snakk om påminnelser (dersom det er lenge siden du har brukt Superlæring), råd og tips (for eksempel i forbindelse med eksamen eller skolestart), eller annen informasjon til hvordan du kan få mest mulig ut av Superlæring. Vi sender deg ikke slike e-poster uten ditt samtykke. Evt. samtykke gir du i løpet av registreringsprosessen. Du kan også når som helst trekke ditt samtykke tilbake. Dette kan du enkelt gjøre ved å logge deg inn, trykke på personikonet i øvre høyre hjørne og velge «Rediger profil». Alternativt kan du trykke på lenken «Ikke motta flere slike e-poster» nederst i en av e-postene du har mottatt fra oss. Dersom du ikke gir samtykke, eller trekker det tilbake, vil vi fortsatt kunne sende deg informasjon som er vesentlig for din bruk av superlæring, slik som vesentlige endringer i Superlæring og informasjon om sikkerhet, driftsavbrudd osv.

Tilgang til dine opplysninger, retting og sletting


Du har rett til å se personopplysningene vi har lagret om deg
Begynn med å logge deg inn på din konto, der ser du det meste av hva vi har lagret om deg. For å få tilgang til andre personopplysninger vi har om deg, herunder på elektronisk portabelt format, ta kontakt med personvern@educas.no.

Du har rett til å korrigere personopplysningene vi har lagret om deg
Navn og e-postadresse kan du enkelt oppdatere selv på siden «Rediger profil» som du finner ved å klikke på person-ikonet oppe i høyre hjørne. Finner du andre opplysninger om deg som er feil og som du ønsker rettet, vennligst ta kontakt med personvern@educas.no.

Du har rett til å få dine personopplysninger slettet
Vi sletter personopplysninger når de ikke lenger er nødvendig for å oppfylle det formålet de ble innhentet for, og vi følger det opp gjennom rutiner og tekniske løsninger. Dersom du ønsker å avslutte forholdet ditt til Superlæring.no før det, kan du når som helst be om at vi sletter alle dine personopplysninger. Ønsker du å bli slettet fra Superlæring, vennligst ta kontakt med personvern@educas.no.

Oppdatering av denne personvernerklæringen

Innholdet og utformingen av Superlæring blir kontinuerlig forbedret og oppdatert. Denne personvernerklæringen kan derfor bli endret fra tid til annen. Vi vil alltid ivareta dine rettigheter etter gjeldende personvernregler. Dersom vi gjør større endringer, gir vi deg beskjed om det. Vi anbefaler at du besøker denne siden av og til for å holde deg oppdatert.


Spørsmål om personvern?

Dersom du ønsker, kan du lese mer om personvern og klagemuligheter hos Datatilsynet eller ta kontakt med oss på personvern@educas.no.

(Pusblisert 16. juni 2018. Siste oppdatert 16. juni 2018)